De wondere wereld van de fediverse

21 Oktober Vanaf 14:00

Erik Kemp foto door Mireille Droste

De fediverse is een ecosysteem van verschillende sociale media platformen die allemaal een open standaard voor communicatie gebruiken, waardoor ze allemaal met elkaar in verbinding staan.

In deze workshop zal Erik Kemp verder uitwijden over de fediverse, en vanuit verschillende perspectieven de werking, kansen en uitdagingen van de fediverse bekijken. Want het ecosysteem heeft een bijzondere dynamiek met gebruikers, moderatoren, vele beheerders, technisch beheerders, bedrijven die hosting-as-a-service aanbieden, open-source app-ontwikkelaars waardoor er tientallen apps beschikbaar zijn, open-source ontwikkelaars die nieuwe software toevoegen aan de fediverse. En al die partijen mogen wat van elkaar vinden :–)

Er zal ruim de tijd zijn voor vragen en je wordt uitgenodigd om zelf een kijkje te nemen op de fediverse. Want er is maar één manier om te ervaren hoe groot het verschil is met de grote commerciële sociale media-platformen, en dat is door het te proberen.

Over Erik

Het bijzondere aan de fediverse is dat er niet één bedrijf of organisatie achter zit. Er is dus geen marketing-afdeling. Er zijn wel gebruikers die enthousiast zijn en daarom andere mensen verleiden om ook eens een in de fediverse te duiken. Erik is er daar één van. Begin dit jaar werd hij als fediverse-ambassadeur uitgenodigd op de PublicSpaces-conferentie in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, om daar een presentatie te geven over wat de fediverse is en de kansen en mogelijkheden voor de publieke omroepen die aangesloten zijn bij PublicSpaces.

Verder is Erik een eeuwige student Cyber Security aan de Universiteit Twente, actief bij de politieke beweging Volt en sinds maart 2022 volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad van Enschede. Meer informatie is te vinden op blog.erikkemp.eu.


Wanneer : Zaterdag 21 Oktober 2023 14:00-15:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, Enschede ( Google Maps / Open streetmap )

Kosten : Gratis,reserveer je ticket hier

Taal : Nederlands


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente