Workshop Lockpicken

15 Juli Vanaf 14:00

Lockpicken is een manier van schade-vrij een slot open maken waar je geen sleutel van hebt. Hoewel een slot vaak meerdere pinnen heeft en elk op de juiste hoogte moeten worden gezet voor het open gaat, kunnen we het ook verslaan. Met lockpicken kan het slot onderdruk zetten en met een klein metalen haakje in het slot de pin voelen. Met als doel te vinden welke pin de rotatie blokkeert. Als de pin gevonden is en deze op de juiste hoogte is gezet, kunnen we het proces herhalen tot het sloten helemaal open is.

Deze methode is vrij snel te begrijpen, maar het in de praktijk brengen vraagt oefening. Daarom is er voldoende mogelijkheid om de aanwezige gereedschap te gebruiken om zelf de slotjes open te maken door middel van lockpicking.

Uiteindelijk is het niet de bedoeling om de opgedane kennis te misbruiken, en zomaar slotjes open te maken. De lockpickers ethiek zou je kunnen samenvatten als: We openen onze eigen slotjes, welke we niet meer gebruiken.

Over Jan-Willem en Toool

Jan-Willem is hardwarehacker van beroep, en houdt zich in zijn vrije tijd als secretaris bezig met de lockpick vereniging Toool. Toool staat voor The Open Organisation of Lockpickers, een vereniging van lockpickers, sloten verzamelaars, en onderzoekers. We komen wekelijks samen om te lockpicken en informatie te delen over de hobby.

De ‘open’ in Toool gaat over de openheid van het delen van kennis over de zwakke plekken in mechanische beveiligingsoplossingen. Door het geven van workshops als deze, bijvoorbeeld.

Workshop verzorgd door Toool.


Wanneer : Zaterdag 15 Juli 2023 14:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, Enschede

Kosten : Gratis,reserveer je ticket hier

Taal : Nederlands


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente