OpenSCAD

17 Juni Vanaf 14:00

Altijd al iets willen 3D ontwerpen (en printen), maar vind je de traditionele 3D tekenprogramma’s te complex? Er is een alternatief genaamd OpenScad. Hiermee kan je 3D modellen ontwerpen via een eenvoudige programmeertaal.

Moet je hiervoor al kunnen programmeren? NEE!

Richard (the_anykey) zal je in deze workshop een basis uitleg geven hoe OpenScad werkt en hoe je snel ook wat complexere modellen kan maken.

Wil je dus je eigen raspberry of arduino case ontwerpen, handige voorwerpen voor in huis, handige hack tools of wat dan ook maar, begin er aan tijdens deze workshop. Richard zal na de workshop nog blijven hangen zodat je verder geholpen kan worden met je ontwerpen.

Neem je laptop mee, OpenSCAD kun je voor alle platformen hier downloaden.

Over Anykey

Amateur software- en hardwarehacker. Vind het leuk om dingen te ontwerpen en te maken met zowel ouderwetse als moderne methoden. Ik ben een gelukkige eigenaar/gebruiker van een 3D-printer, lasersnijder en CNC-machine. Een van mijn eerste grote projecten was het maken en programmeren van een 100 Raspberry PI 3D Scanner. Sommige van mijn projecten zijn te vinden op https://www.instructables.com/member/the_anykey/

Tip: OpenSCAD NL boek


Wanneer : Zaterdag 17 Juni 2023 14:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, Enschede

Kosten : reserveer je gratis ticket

Taal : Nederlands


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente