CyberSaturday 3d print wedstijd

CyberSaturday

17 September 3D-printen wedstrijd dag bij TkkrLab!

We gaan op 17 September een 3D-print wedstrijd houden! Dus kom met je 3D-printer voor een uitdagende dag: iedereen dezelfde opdracht om iets te ontwerpen en te printen. De grote prijs, de Tkkrlab 3D-print bokaal.

De dag begint om 11:00. Na uitleg van de wedstrijd is er eerst anderhalf uur ontwerptijd. Daarna gaan de printers aan voor 4 uur. In deze tijd mag nog steeds ontworpen worden. Daarna moeten de printers uit, maar is er nog wel tijd om in elkaar te zetten. Daarna zal gekeken worden of alle ontwerpen voldoen aan de regels. Vervolgens worden de ontwerpen beoordeeld op printbaarheid en originaliteit. Na het eten zullen alle ontwerpen getest worden om te zien welke het beste is. De dag eindigt rond 20:00.

Er kunnen extra materialen worden geleverd, afhankelijk van de wedstrijd, die mensen mogen gebruiken. Dit zijn de enige extra materialen die tijdens de uitdaging in het project van een team mag zitten.

Het meenemen van eigen 3D FDM-printer is gewenst. Er zijn Tkkrlab printers beschikbaar, maar waarschijnlijk niet voldoende voor iedereen. Toegestane filamenten zijn PLA en PETG zonder toevoegingen of speciale eigenschappen (geen flex of tough etc.). ABS-filament is niet toegestaan. Het meenemen van een eigen computer met 3D-ontwerp programma is noodzakelijk om mee te kunnen doen aan de wedstrijd.

Planning:

  • 11:00 receptie: iedereen kiest een tafel uit om de printer op te zetten
  • 11:30 wedstrijd doelstelling presentatie
  • 13:00 stroom gaat aan voor de 3D-printers
  • 17:00 stroom gaat uit van de 3D-printers
  • 17:30 beoordeling jury op ontwerp voor looks en behendigheid
  • 18:00 pizza/chinees avond eten (op eigen kosten).
  • 19:00 testen ontwerpen
  • 20:00 Winnaar verkondiging.

Wanneer : Zaterdag 17 September 2021 11:00 - 20:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, Enschede

Kosten : gratis, kleine donatie wordt gewaardeerd.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze [nieuwsbrief](http://eepurl.com/gLxrLD).

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente