CyberSaturday LED Strips workshop

16 April from 14:00

LED Strips voor iedereen!


LED-strips zijn echt goedkoop geworden. Veel mensen hebben eenvoudige methoden gemaakt om hun kleur en helderheid te beheersen. Deze workshop toont een manier om LED-strips te regelen, om ze te laten doen wat je wilt. We zullen een goedkope Arduino-kloon gebruiken. Mitch zal je alles zien wat je moet weten om bestaande programma's te gebruiken - AS-is of om te hacken - om de kleuren in je wereld met LED-strips te besturen.

Workshop inhoud

  • introductie voor rood-groen-blauw (RGB) LED’s
  • Korte intro aan Arduino
  • Hoe een Arduino te gebruiken om een ​​LED-strip te bedienen
  • Enkele demo’s en programma’s die je kunt downloaden

Benodigde materialen (word geleverd door TkkrLab)

  • Een Arduino kit ( Arduino clone + USB cable, kleine breadboard, 15 LEDS, 6 schakelaar met knop, klein assortiment weerstanden, Male - Male Dupont kabel, 9V batterij connector )
  • LED-strip met WS2812B-LED’s (neopixel)

Vereiste software

Download de gratis en open source Arduino-software voor de workshop - Windows, Linux of MacOS : [Arduino Software] (https://www.arduino.cc/en/software)

Over Mitch Altman

Mitch Altman is een Berlin- (en San Francisco) -gebaseerde hacker en uitvinder, het meest bekend om het uitvinden van TV-B-Gone afstandsbedieningen, een sleutelhanger die tv’s op openbare plaatsen uitschakelt. Hij was als mede-oprichter van 3ware (een Silicon Valley RAID-controllerbedrijf), heeft baanbrekend werk in virtual realiteit bij VPL-onderzoek uitgevonden in het slapenmasker van Neurodreamer en creëerde het Brain Machine Een van het MAKE Magazine’s populair DIY projects. Hij heeft bijgedragen aan MAKE Magazine heeft geschreven voor 2600 en Makery en schreef een hoofdstuk uit het populaire boek “Maker Pro” Hij is een mentor bij HAX en andere versnellers. Voor de laatste aantal jaren geeft Mitch workshops over de hele wereld, leert mensen om coole dingen met elektronica te maken en solderen. Mitch bevordert Hackerspaces, Open Source-hardware en is een mentor overal waar komt. Mitch is de mede-oprichter van hackerspace NoiseBridge in San Francisco, en president en CEO van Cornfield Electronics.


Wanneer : Zaterdag 16 April 2022 14:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, Enschede

Kosten : Arduino kit + LED strip € 13,37 (We hebben enkele kits die je kunt lenen, kosten is dan € 0)

Ticket : Ticketshop

Voorbereiding : Neem je laptop met de geïnstalleerde Arduino software mee.

Taal : Engels


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze [nieuwsbrief](http://eepurl.com/gLxrLD).

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente