CyberSaturday Asterisk introductie & workshop

Corona measures:

If you want to visit TkkrLab, check our current corona rules!19 Feb van 14:00 tot 15:00

Asterisk introductie & workshop

Asterisk is een van de meest veelzijdige open-source telefooncentrales die beschikbaar zijn. Wie graag wil leren over Voice over IP (VoIP), doet er goed aan Asterisk te installeren. Vervolgens kan je Asterisk gebruiken om onderling te bellen, keuzemenu’s maken, telemarketers te pesten, noem maar op.

In deze workshop leer je hoe Asterisk is opgebouwd, hoe je Asterisk configureert om gesprekken te kunnen opzetten / ontvangen en hoe je problemen troubleshoot. Je krijgt van Speakup een VoIP account (zogeheten trunk) en een telefoonnummer die je kan configureren op je centrale om mee te testen.

Om aan de workshop mee te doen, is het handig dat je beschikking hebt over een VoIP toestel. Dat kan een fysiek toestel zijn, maar kan ook software op je computer zijn (een zogeheten softphone). Aanbevelingen hiervoor zijn MicroSIP voor Windows, Telephone voor macOS of LinPhone op Linux distro’s.

Voorbeelden uit workshop

Over Nick Bouwhuis

Nick Bouwhuis is NOC engineer bij Speakup. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van Speakup’s telefonie en IP-netwerk. Speakup maakt veel gebruik van open-source software, waaronder Asterisk.


Wanneer : Zaterdag 19 Feb. 14:00 - 15:00

Kosten : gratis

Taal : Nederlands


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente