CyberSaturday Siliconen mallen maken door The Practical engineer

Corona measures:

If you want to visit TkkrLab, check our current corona rules!

Mallen maken met The Practical engineer

Deze workshop word verschoven tot NA coronalockdown.

Helaas kan deze workshop niet doorgaan ivm corona. We zullen deze workshop gaan vervangen met een online workshop. Volg onze berichtgeving of nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven.

Leer siliconen Mallen maken met The Practical Engineer

Een mal maken om vervolgens meerdere exemplaren van hetzelfde product te kunnen maken. Het lijkt op het eerste gezicht wellicht ingewikkeld maar dat valt best wel mee. In deze workshop neemt Emiel (bekend van youtube channel “The Practical Engineer”) je mee door het proces, vertel hij je alles wat je moet weten om aan de slag te kunnen en maken we zelf een eerste mal.

Tijdens de workshop zal hij oa de volgende punten bespreken:

  • Verschillende technieken van het opbouwen van de mal
  • Welk materiaal moet je kiezen voor je mal?
  • Veelgemaakte fouten

De mal die we gaan maken is een 1 zijdige mal van siliconen. Dit houdt in dat 1 kant van de mal open blijft en dit dus vooral geschikt is voor objecten met 1 vlakke kant.

Als je zelf een klein object (kleiner dan 10x10 cm) hebt waar je een mal van wil maken neem die dan mee, dan kijken we of dat in de workshop lukt. Ook voor objecten zonder vlakke kanten zijn oplossingen dus iets als een tang zou ook kunnen.

Over The Practical engineer

The Practical engineer is bekend van zijn youtube channel

Emiel is een maker met een passie voor experimenteren, nieuwe skills leren en gave dingen bouwen. Of het nu met 3D printen is, electronica of lassen.

Het echte maken begon tijdens zijn opleiding. Tijdens de opleiding was bijna alles theorie en maar heel weinig echt maken. Dat leek hem niet optimaal en dus is hij zelf projecten gaan bedenken. Al snel had hij door dat je niet alleen veel sneller dingen leert maar dat het ook nog eens de leukste manier is om een betere maker en engineer te worden. Sindsdien heb heeft hij altijd één of meerdere projecten in progress.


Wanneer : Zaterdag 15 Januari 2021 14:00-18:00

Waar : TkkrLab, Marssteden 98, TkkrLab

Kosten : Kosten voor materialen € 15,=

Ticket : verplicht reserveren in onze ticket shop.


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van TkkrLab schrijf je dan in op onze [nieuwsbrief](http://eepurl.com/gLxrLD).

CyberSaturday is een maandelijkse evenement bij TkkrLab, zie onze agenda voor het volledige programma

Met dank aan Silicones and more voor de sponsoring van deze workshop.

Logo silicones and more

Dit evenement word mede mogelijk gemaakt door Creative broedplaats Twente.

Logo creative broedplaats twente