TkkLab blog

Hier vind je nieuws over activiteiten die we gaan doen of gedaan hebben en artikelen over projecten die door de deelnemers gemaakt zijn.Eindrapport subsidie 'Broedplaatsen van Onderop'

Eindrapport subsidie 'Broedplaatsen van Onderop'

Published date
Op 31 Aug 2020 heeft TkkrLab de subsidie voor “Creatieve broedplaats onderop” aangevraagd. Deze hebben we gekregen voor een looptijd van 3 jaar. Per 31 dec. was de subsidie afgelopen en moesten we voor 1 maart de benodigde documenten zoals inhoudelijk verslag en financieel verslag inleveren. Samengevat hebben we de onderstaande punten gerealiseerd met de subsidie. Huisvesting Vanaf 2015 waren we huurder in de Spinnerij, dit was geen slechte plek maar we hadden nog wel een paar wensen.
Open dag 30 Maart 2024

Open dag 30 Maart 2024

Published date
Zaterdag 30 maart tussen 14:00 en 18:00 doen we mee met de “Nationaal open hackerspace dag”. Tijdens deze dag kun je ons bezoeken in onze space aan de Marssteden 98 te Enschede. In een hackerspace komen creatieve techneuten bij elkaar om gezamenlijk projecten te doen of gezellig samen een Club-Mate te drinken. Hiervoor heeft TkkrLab diverse ruimtes waaronder een eigen werkplaats en onze sociale ruimte. Wil je meteen aan de slag, dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze lasercutter of 3d printer.
7 Okt : Weekend van de wetenschap

7 Okt : Weekend van de wetenschap

Published date
Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. TkkrLab doet als hackerspace ook mee aan deze dag. We zullen Zaterdag 7 oktober van 12:00 tot 20:00 open zijn. Op deze dag organiseren we de volgend activiteiten : Rondleiding in onze locatie. Uitleg over onze apparatuur zoals laser cutter, 3d printer, cnc, draaibank en meer.
TkkLab vakantie 2023

TkkLab vakantie 2023

Published date
Voor TkkrLab breekt de vakantie periode weer aan. Voor enkel deelnemers betekend dit naar hacker campings gaan zoals Bornhack (2 - 9 aug) in Denemarken en CCCamp (15-19 aug ) in Mildenberg DE. Voor anderen blijven thuis en gaan verder met hun projecten bij TkkrLab. Tijdens de vakantie blijven we gewoon open en ben je zoals altijd welkom om ons te bezoeken. Voor na de vakantie hebben we al enkele evenementen op de planning staan
Open dag 25 Maart 2023

Open dag 25 Maart 2023

Published date
Zaterdag 25 maart tussen 14:00 en 20:00 doen we mee met de “Nationaal open hackerspace dag”. Tijdens deze dag kun je ons bezoeken in onze space aan de Marssteden 98 te Enschede. In een hackerspace komen creatieve techneuten bij elkaar om gezamenlijk projecten te doen of gezellig samen een Club-Mate te drinken. Hiervoor heeft TkkrLab diverse ruimtes waaronder een eigen werkplaats en onze sociale ruimte. Wil je meteen aan de slag, dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze lasercutter of 3d printer.
CCC Remote - Read Only

CCC Remote - Read Only

Published date
Foto by : Yves Sorge, Lizenz: CC BY-SA 2.0 CCC Remote : 28 & 29 Dec van 14:00-22:00 NL Ieder jaar is er tussen kerst en nieuw het CCC Congress in Duitsland, maar helaas vanwege de risico’s met eventuele corona is er voor gekozen om geen grote centrale bijeenkomst te houden. Als alternatief zijn er CCC Remote’s, dus op diverse plekken / hackerspaces die met een eigen programma meedoen. Bij TkkrLab gaan we op 28 Dec.
X-Mas is coming…

X-Mas is coming…

Published date
As Cyber Santa, I'd like to say "Ho ho ho!" And wish you a very Merry Xmas, you know Keep your passwords strong And your firewalls on And have a fantastic holiday, from Cyber Santa, with love! --- chatGTP The above is all generated with AI’s. The text with chatGTP and the image with Midjourney. What a amazing world where we live in. How we created these First, I took chatGTP and created a fictional character called “Cyber Santa”, an expert in cyber security.
22 Okt. Retro Dag

22 Okt. Retro Dag

Published date
De Retro Game Dag bij TkkrLab. Het belooft een feest van herkenning: de oude controllers, cheatcodes, geheime levels en natuurlijk de helden van vroeger. Zowel de bekende toptitels als minder bekende klassiekers zijn aanwezig. Alle games kunnen worden gespeeld. De Retro Game Dag is een bijzonder en gezellig evenement, voor jong en oud. Tijdens deze Retro Dag zal de nadruk liggen op CD/DVD gebaseerde consoles zoals playstation 1 2 en 3, oudere xbox, gamecube, WII en WII U, Philips CDI en meer.
1 Okt : Weekend van de wetenschap

1 Okt : Weekend van de wetenschap

Published date
Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. TkkrLab doet als hackerspace ook mee aan deze dag. We zullen Zaterdag 1 oktober van 12:00 tot 18:00 open zijn. Op deze dag organiseren we de volgend activiteiten : Rondleiding in onze locatie. Maak je eigen ring met onze 3d printer. Uitleg over onze projecten zoals : Turret robot, Pick & place robot, domotica en meer.
MCH2022 bijdragen

MCH2022 bijdragen

Published date
MCH2022 is helaas al weer voorbij, zoals altijd op dit soort evenementen was het weer erg leuk en goed om iedereen weer terug te zien. HSNL Village op mch2022 TkkrLab zelf was terug te vinden in de HSNL Village samen met TDVenlo, Hackerspace Drenthe en Maakplek uit Groningen. Voor een rapportage van [RTL nieuws](https://www.rtlnieuws.nl/video/uitzendingen/video/5322987/rtl-nieuws-1930-uur) over gehackte zonnepanelen hadden ze opnames gemaakt in onze HSNL Village. Daarnaast waren ook de diverse deelnemers van onze village actief als 'Angel' en gaven de nodige lezingen.